Подкрепихме Вежди Рашидов, за да извадим България от евентуална много тежка

...
Подкрепихме Вежди Рашидов, за да извадим България от евентуална много тежка
Коментари Харесай

БСП против износа на оръжие към Украйна: Мирът е по-важен

Подкрепихме Вежди Рашидов, с цел да извадим България от възможна доста тежка рецесия. Той не е определен като представител на една партия. Избрахме го, с цел да не блокираме страната. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова.

“Потвърждавам още веднъж, че няма болшинство. Няма коалиция с ГЕРБ, ДПС и " Български напредък ". Ние няма да одобряваме такова държавно управление ", разяснява водачът на левицата в ефира на bTV.

По думите й в 48-ото Народно събрание се говорило към този момент за „ коалиция на войната ” – ГЕРБ, Демократична България и Политическа партия, които ще желаят да внесат предложение за военна помощ за Украйна.

Тя изясни, че с „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ ги свързват битката с корупцията и смяната в правосъдната система.

" Тук сме на една позиция. Ако Демократична България слагат изискване износа на оръжие към Украйна, няма да сме съгласни. За нас това е риск. Мирът е по-голям. Предполагам, че ще има плаващи болшинства, което значи политическа неустойчивост. Би трябвало бюджета да ни сплоти. Тук всички сме безапелационни, че е належащо ", добави Нинова.

Очаквам и по Плана за възобновяване и резистентност да има по-голямо болшинство, разяснява още тя.

Тя разяснява и предлагането на БСП за връщането на хартиените бюлетини.

" Когато предложихме хартиените бюлетини, реакцията беше напряко истерична. Буди подозрение. Това ли е най-страшното - хартиеното гласоподаване. Навсякъде се шушука, че машините може да трансформират вота. Къде е инспекцията на машините, които изписаха " дневникът е фалшифициран "? Ние единствено за няколко знаем. Може да е имало и други. Машинното гласоподаване лимитира конституционното право. Ние желаеме хората да имат избор, по тази причина предлагаме смесено гласоподаване. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР